Siinai

Instrumentaalinen rock-yhtye Siinai syntyi neljän motorik-komppia ja avaruuteen kurottavia koukkuja rakastavan ystävän treenikämpällä 2010-luvun alussa. Matti Ahopelto, Markus Joensuu, Risto Joensuu ja Saku Kämäräinen äänittivät ensimmäisen albuminsa Olympic Games (Splendour, 2011) lainatavaroilla ja 20 euron budjetilla. Albumista tuli Nordic Music Prize -ehdokas ja Siinaista yksi Suomen kiinnostavimmista yhtyeistä.

Pian debyyttialbumin julkaisun jälkeen yhtye aloitti yhä jatkuvan yhteistyön kanadalaisen mm. Wolf Parade ja Sunset Rubdown -yhtyeistä tunnetun indie-legendan Spencer Krugin kanssa. Yhteistyöstä ovat syntyneet tähän mennessä maailmanlaajuisesti ylistetyt albumit Heartbreaking Bravery (Jagjaguwar, 2012) ja My Best Human Face (Jagjaguwar, 2016), joka valittiin brittiläisen Guardian-lehden kuukauden levyksi. Yhteistyön tiimoilta Siinai kiersi useampaan otteeseen Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa. 

Yhtyeen kokoonpano on vakiintunut viimeisten albumien aikana seitsenhenkiseksi suurperheeksi. Perkussionisti Jussi Peevon, trumpetisti Tapio Viitasaaren ja Johanna Tarkkasen kansanlaulullisia piirteitä saava äänitaiteilu kohottavat yhtyeen soinnin yhä omituisempiin sfääreihin.

Viimeiset vuodet hiljaiseloa viettänyt yhtye on viimeistellyt vähitellen uutta Tanssi I -albumiaan, jonka Soit Se Silti julkaisee tammikuussa 2025. Albumi on Siinain oma versio psykedelian siivittämästä tanssin ylistyksestä ja aloittaa yhtyeen tanssia käsittelevän duologian.


Discografia:
Sykli (Svart, 2017)
My Best Human Face (Jagjaguwar, 2016)
Supermarket (Splendour, 2014)
Heartbreaking Bravery (Jagjaguwar, 2012)
Olympic Games (Splendour, 2011)

Facebooktwitterlinkedinmail

Downloadable files

Promo Pic 1 by Aino Aksenja Promo Pic 2 by Aino Aksenja