Ylva Haru

Uutta kotimaista folkia esittelevä Ylva Haru on 32-vuotias laulaja-lauluntekijä, joka on luonut nahkansa uudelleen juurevan kitarasoundin ja lauluharmonian ympärille.

Vahvasti tulkittu tarinankerronta porautuu suoraan selkäytimeen pohtien tätä aikaa ja hyvää ihmisyyttä – kipuja, rakkautta ja kaihoa unohtamatta. Pehmeiden vokaaliosuuksien ja rosoisen folktunnelman oiva naimakauppa antavat kylmiä väreitä, mutta ei jätä kylmäksi. Parhaimmillaan Ylva Harun kappaleet ovat päättymättömiä lauseita, jotka jäävät kaivertamaan kuulijan mieltä.

Ensijulkaisu, Tuulensuoja (EP), näki päivänvalon 8.12.2016. EP:n jokainen kappale ylsi radiosoittoon ja suurimman huomion sai itse nimikkokappale, jonka myötä Ylva Haru muun muassa valittiiin YleX:n Nosteeseen sekä Parasta nyt –soittolistalle. Lisäksi Ylva Haru on soinut Radio Helsingissä ja tituleerattu ”tulevaisuuden nimeksi” Yle Oulun taajuuksilla.

EP:n jälkeen uutta musiikkia tarjoiltiin Linnut -kappaleella, joka julkaistiin studiolivevideon muodossa 30.3.2018. Kappale raottaa tunnelmia parhaillaan työn alla olevalta ensimmäiseltä kokopitkältä albumilta, joka julkaistaan loppuvuoden 2018 aikana.

Biiseistä vastaa keulakuva itse ja sovitukset on työstetty koko bändillä, joka on pysynyt alusta asti samana. Levyn tuotannollinen päävastuu on kokoonpanon kitaristi Matias Kiiverillä.

Ylva Haru on lähtöisin Klovharusta, Tove Janssonin mökkisaarelta, missä yövyttyään lauluntekijä sai kokea luonnon puhuttelevan mystisen energian syksyllä 2012. Hän kuuli siellä jotain, mistä kaksi vuotta myöhemmin syntyi artisti nimeltä Ylva Haru ja se jokin soi nyt laulujen muodossa.

Tervetuloa Ylva Harun tarinoiden matkaan!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Downloadable files

Promo Pic 1