Ville Leinonen

Ville Leinonen julkaisi alkuvuodesta uuden albumin Hei taas. Pitkäsoitto on jatkoa vuonna 2007 ilmestyneelle Hei!-albumille, jolla Leinonen tulkitsi muun muassa Juhamatin ja Katri Helenan esittämiä iskelmiä. Lähestymiskulma on kuitenkin hieman muuttunut: Hei!-albumin orkesterisovitukset jousineen ja puhaltimineen ovat jääneet taakse. Nyt ollaan kiihkeän, elektronisen diskosoundin maailmassa. Toisena johtoajatuksena albumilla on hatunnosto sanoittajalegenda Raul Reimanille, joka on tekstittänyt albumin kymmenestä kappaleesta yhdeksän. Reimanin kuolemasta tulee tänä vuonna kuluneeksi 30 vuotta.

Joku voisi kuitata tämän iskelmäcoverkokoelmana, ja sitähän se on; suoraa jatkoa Hei! -albumille. Tällä kertaa tarjoillaan Raul Reimanin sanoittamia timanttisia biisejä diskoiskelmän kultakaudelta vuosilta 1982–1985.

Hei taas on representaatio lapsuudessa nähtyjen musiikkivideoiden sekä radiosta kuultujen hittien vaikutuksesta psyyken kehitykseen. Näihin tunne-elämän kytkentöihin törmää jokainen vaelluksellaan jossain vaiheessa. Ellei niitä kohtaa ja selvitä, muodostuu sieluntilaan pahoja tapoja, pahimmillaan neurooseja. Onnekas kun olen, sain elää parasta lapsuuttani juuri noina jännittävinä Reaganin vuosina. Kolmannen maailmansodan pelkoa pitivät loitolla avaruuslegot ja syntikkamusiikki.

Hei taas on soundtrack ja matkaopas kiireen ja ulkokultaisen autuuden etsinnän tuolle puolen. Se tarjoaa 36-minuuttisen tunne-elämäskannauksen raottamalla kenties jotain salaista, jotain kauan piileskellyttä. Haaveisiin ja unelmiin voi luottaa niin että niihin uskaltaa nojautua.

Hei taas on myös lapsuuteni pelottavimman painajaisen heijastuma. Käytin neonvärisiä merkkilappuja selvitettyihin solmukohtiin. Kartoitin kytkentöjä, purin niitä, ja lopulta opin tunnistamaan ja huoltamaan puhkipalaneet värit ja rikkinäiset taajuudet toimintakykyisiksi.

Laulujen säveltäjiä ja sovittajia tahtoisin nöyrästi kiittää tunnekartoista ja luotsaamisesta.
Erityisesti haluaisin kiittää sanoittaja Raul Reimania (1950–1987) sydämeeni syntyneestä syvästä merestä.

”Aina kun katsot silmiin mun, lisää mä silloin rakastun.”

– Ville Leinonen

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Downloadable files

Promo Pic 1 Promo Pic 2