Topi Saha

Kaustisilla syntynyt Topi Saha on väkevistä sanoituksistaan ja vähäeleisistä kappaleistaan tunnettu laulaja-lauluntekijä. Nykyään osan vuodesta Hongkongissa viettävää artistia on tituleerattu kotimaisen uuden ajan folkin ja kansanmusiikin toivoksi.

Sahan debyyttialbumi Verta ja lihaa (2010) sai innostuneen ja lämpimän vastaanoton sekä yleisön että median toimesta, ja muun muassa Helsingin Sanomat nostivat sen vuoden parhaiden äänitteiden joukkoon. Loppuunmyydyn debyytin herättämä kiinnostus mahdollisti ahkeran keikkailun läpi vuoden 2011. Toinen albumi Kolme veljee ilmestyi alkuvuodesta 2013 ja kriitikot pitivät albumia edeltäjäänsäkin parempana. Valtatie 13 -yhtyeen kanssa yhteistyössä syntynyt kolmas albumi Nykyaika (2015) oli aiempiin julkaisuihin verrattuna sovitetumpi ja yhtenäisempi kokonaisuus. Nykyaika -levyn myötä Helsingin Sanomat äityi julistamaan, että ”Topi Saha on Suomen folkrockin toivo”. Viimeisin levy Lopunajan rakastavaiset ilmestyi maaliskuussa 2018. Parhaillaan Saha työstää Suomen kulttuurirahaston ja Taiteen edistämiskeskuksen tukemaa Radio Amerikka -perinnelevysarjaa.

Soolouransa lisäksi Saha on toiminut muusikkona, sovittajana ja tuottajana Antero Lindgrenin kehutuilla Mother, Talking with the Dead ja Blood Red -levyillä. Lisäksi Saha on musisoinut Mikko Jonesuun taustalla ylistetyllä ja Teosto-palkitulle Amen -levytrilogialla. Studio- ja taustamuusikkona Saha on esiintynyt useiden yhtyeiden ja artistien kanssa, kuten Kjell Westö, Joensuu 1685, Siinai, Matti Johannes Koivu, Tuure Kilpeläinen ja Eric Peltoniemi. Sahan lauluja ovat esittäneet mm. Anna Puu, Lassi Valtonen, Pete Parkkonen, Ellinoora, Aili Järvelä ja Johanna Försti.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Downloadable files

PROMO BY TERO AHONEN PROMO 2 BY TERO AHONEN