Tomi Nordlund & Syvä Joki

Tomi Nordlund & Syvä Joki -yhtyeen helmikuussa 2019 julkaistu toinen albumi Viisi vuotta myöhemmin esittelee elinvoimaisen kvartetin, joka ammentaa yhä rohkeammin ja rouheammin niin omaperäisestä rockista kuin harmonisesta popista ja folkista.

Maisemia-esikoisalbumin (2017) seuraajalla Syvä Joki päätyi luontaisesti kartoittamaan rockimpaa puoltaan. Tämän kvartetin tapauksessa se tarkoitti etenkin 1970- ja 1990-luvuilta ammentamista. Biisien ydin haluttiin hioa kirkkaaksi, mutta toisaalta toteutuksessa ei pelätty hyödyntää erilaisia vapauksia. Teemana oli mennä rohkeasti eteenpäin ilman pidäkkeitä tai sääntöjä.

“Levyn biisit ja niiden tekeminen ovat nostaneet esiin mielleyhtymiä omista ysärinuoruuden suosikkilevyistä, kuten Neil Youngin Harvest Moonista ja Sleeps With Angelsistä, R.E.M.:n New Adventures in Hi-Fistä ja useammastakin Pearl Jam -levystä. Silti lopputulos kuulostaa vain ja ainoastaan Syvä Joki -yhtyeeltä. Tuntuu, että tämän levyn myötä bändi voi jatkossa mennä ihan mihin suuntaan tahansa”, Nordlund summaa.

“Tälle levylle halusimme tallentaa bändin live-energian, joka ulottuu herkästä tunnelmoinnista suorastaan eeppisiin rock-myrskyihin. On mukava tehdä musahommia monipuolisella otteella”, hän kuvailee.

Temaattisesti Viisi vuotta myöhemmin käsittelee etenkin ajan kulumista sekä sen mukanaan tuomia asioita – oli kyse sitten eksistentiaalisesta kriisistä, vanhenemisesta, luopumisesta, ikävästä, läheisyydestä tai ilosta.

Levyllä kuullaan Syvä Joki -nelikon lisäksi kolmea vierailijaa. Levyn avaavassa proge rock -palassa Suden suuhun kuullaan kosketinsoittaja Okke Komulaista, klassisesti poppaavassa Toiveessa pianisti Lasse Noukkaaja kauniissa Yhä vain -balladissa suomifolkin kärkikastiin kuuluvaa Laura Moisiota.

Viisi vuotta myöhemmin -albumilta on julkaistu hyvin vastaanotetut ja radiosoittoakin saaneet singlet Olen täällä sinua varten, Tiellä ei mihinkään ja Vuodet. Levy julkaistiin cd-, vinyyli- ja digiformaateissa.

Kesällä 2013 perustetun rock-yhtyeen nimikkosingleä on kuunneltu Spotifysta yli 52 000 kertaa. Lokakuussa 2017 Syvä Joki julkaisi tunnelmallisen version Arto Tammisen Neljän ruuhka -hitistä vuodelta 1994. Kappaletta on kuunneltu Spotifyssa lähes 40 000 kertaa.

Syvä Joki on myös ehtinyt esiintyä niin Egotripin kuin Samae Koskisen lämppärinä sekä Valoa Festivalilla ja Porisperessä. Viisi vuotta myöhemmin -levynjulkaisukiertueella yhtye soitti muun muassa Helsingin Tavastia-klubilla.

 

Tomi Nordlund & Syvä Joki
Tomi Nordlund – laulu, akustinen kitara
Matti Jokelainen – sähkökitara
Mikko Levonen – basso
Antti Suonio – rummut, taustalaulu

 

KEIKKAMYYNTI / BOOKING AGENT
Esa Tontti
esa@altagency.fi
+358 44 5631 430

LEVY-YHTIÖ / RECORD LABEL
Soit Se Silti

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail