Talmud Beach

Talmud Beach on jyväskyläläinen bluestrio, joka tallaa samoja polkuja Robert ja Blind Willie Johnsonin, Mississippi Fred McDowellin, Canned Heatin, ZZ Topin, J.J. Calen sekä 22-Pistepirkkojen kanssa. Viisivuotisen olemassaolonsa aikana Talmud Beach on esikoislevynsä lisäksi julkaissut livekasetin Daniel Johnston & Talmud Beach: Live At Tavastia sekä Summertime Mother/Punainen kukko split-singlen Panssarijunan kanssa. Syksyllä 2016 julkaistaan Talmud Beachin ja Faarao Pirttikankaan yhteislevy. Esikoislevyn suurin hitti Hobo Don’t Mind A Little Rain soi taajaan radiossa ja televisiossa Napamiehet-sarjan tunnarina.

Talmud Beachin toinen albumi Chief jatkaa kehutun esikoisen kanssa samoilla linjoilla. Uudellakin levyllä lauletaan bluesissa suin, puristamatta ja hiljaa. Boogie leijailee sakeassa pyryssä eksyneen lumihiutaleen painottomuudella. Värejä ja sävyjä on kirkkaanvihreää esikoista enemmän: Chinaman Bluesin sininen upottaa, Forestin metsä on tumma, Mountain Manin vuoren huipun peittää valkea usva ja lopulta kuulijalle ojennetaan suuren Chiefin hattu, kaikissa sateenkaaren väreissä.

“Tyyni on kuikan pelto” on kannesta lähtien Chiefin motto. Nykymusiikissa soitetaan usein suurilla volyymeilla, tehotuotetuilla massiivisilla soundeilla. Talmud Beachille hiljaa ja herkästi soittaminen on ollut alusta alkaen kaiken perusta. Pyrkimys on kasvattaa jännitettä nostamatta volyymia. Myötäsukaisen kuulijan avustuksella hiljainen, tyyni pinta alkaa rakoilla ja pinnan alta saattaa kohota katoava nuoruus, hikisenä ilman paitaa seisova Kekkonen tai loputtomasti lunta ja liuta keikoilta tuttuja hittejä!
Tuomo Tuovinen ohjasi videon levyn avausraidasta Ain’t So Young, joka voitti pääpalkinnon Oulun musiikkivideofestivaalilla vuonna 2015. Svart Records julkaisi Talmud Beachin Cheaf-levyn 18.3.2016 vinyyli-, cd- ja digitaalessa muodossa.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Downloadable files

TALMUD BEACH PROMO PIC