ROOXX

Rooxx on yhtä kuin Jori Sjöroos.

Jori Sjöroos on turkulainen muusikko ja tuottaja. Suurelle yleisölle Jori on tullut tunnetuksi PMMP-yhtyeen säveltäjänä ja tuottajana sekä myös Magenta Skycode, Fu-Tourist, This Empty Flow ja Thergothon –yhtyeistään. Jori Sjöroos on myös Solina Recordsin toinen osakas ja perustaja.

Sjöroos oli PMMP-yhtyeen musiikin pääasiallinen säveltäjä sekä tuottaja. Hänen viimeisimmän oman yhtyeensä nimi oli Magenta Skycode. Suomen indiebändien kärkinimiin lukeutuva Magenta Skycode lopetti toimintansa viime vuonna. Yhtye julkaisi yhdeksänvuotisen taipaleensa aikana kaksi albumia ja kaksi EP:tä. Magenta Skycode ehti saavuttaa uransa aikana Emma-palkinnon lisäksi Nordic Music Prize –ehdokkuuden.

Jori Sjöroos sai 2009 Teosto-palkinnon yhdessä Mira Luodin ja Paula Vesalan kanssa PMMP:n levystä Veden Varaan. Kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki palkitsi Suomi-palkinnoilla Jori Sjöroosin ja PMMP-yhtyeen. Sjöroos palkittiin Vuoden tuottaja –Emmalla Magenta Skycoden IIIII ja PMMP:n Leskiäidin Tyttäret –albumeista ja saanut sen lisäksi lukuisia Emma-palkintoja PMMP-albumeista.

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Downloadable files

http://altagency.fi/wp-content/uploads/2016/02/ROOXX.jpg