M

M -artistinimen takaa löytyy laulaja-lauluntekijä Minja Koski. Kosken sävellykset ja sanoitukset ovat kaunista pop-musiikkia, jossa arkisia asioita tarkastellaan persoonallisen koskettavasti. Sävellysten voimasta kertoo se, miten ne upealta ne kuulostavat ajoittain hyvinkin paljaissa raameissa. M tulee lähelle ja purkaa sanoiksi joukon unenomaisia skenaarioita elektronis-akustisen musiikin säestyksellä.

Kosken tekemät kappaleet, omalaatuinen ja herkkä ääni, sekä tuottaja Miikka Ahlmanin persoonalliset äänimaisemat vakuuttivat syksyllä 2017 ilmestyneellä Tehtaantyttö -debyytillä niin kriitikot kuin kuulijatkin. Soundi antoi albumille viisi tähteä ja MTV valitsi sen vuoden parhaaksi suomalaiseksi albumiksi. Vaikuttavan taiteellisen kokonaisuuden tarjosi myös helmikuussa 2019 julkaistu kakkosalbumi Näytän missä asun, joka valittiin Emma-ehdokkaaksi kriitikoiden valinta -kategoriassa.

Minja Koski on myös ehdolla tämän vuoden Teosto-palkinnon saajaksi M – Näytän missä asun -albumin (Solina Records, 2019) sävellyksistä ja sanoituksista. Perjantaina 28.2.2020 Solina Records julkaisee artistin ensimmäisen singlen syksyllä 2020 ilmestyvältä kolmannelta albumilta, jonka on säveltänyt ja sanoittanut Minja Koski ja tuottanut tuttuun tapaan Miikka Ahlman.

M on lunastanut paikkansa kotimaisen pop-skenen kiinnostavimpien artistien joukosta. Kosken ja Ahlmanin lisäksi M:ssä vaikuttavat muusikot Simo Saukkola, Jussi-Pekka Parviainen ja Aleksi Kaufmann.

M:n uusi single kuullaan ensi kerran livenä 13.5. Tavastialla!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Downloadable files

Promo Pic 1 By Antti Sepponen Promo Pic 2 Antti Sepponen Promo Pic 3 Antti Sepponen Promo Pic 4 Antti Sepponen Promo Pic 5 Antti Sepponen Promo Pic 6 Sami Sänpäkkilä Promo Pic 7 Miikka Ahlman