Iisa

”Nimimerkillä” on ylistetyn helsinkiläisartistin lempeä muodonmuutos entistä popimpaan suuntaan

Levytystauolta palaava Iisa näki raakaversion Tom of Finland –elokuvan trailerista ja inspiroitui. Iisan tekstikynästä syntyi aiempaa rohkeampi ja popimpi ”Nimimerkillä”. Biisi syntyi yhteistyössä tuottaja-biisinkirjoittaja Eppu Kososen kanssa.

-Olimme Epun kanssa aloittelemassa juuri ensimmäistä kirjoitussessiota, kun leffan musiikkipuolta koordinoiva Jukka Immonen heitti ilmaan ajatuksen, että ”hei teidänhän pitäisi kirjoittaa biisi Tom of Finland -leffaan”. Saman tien me katsottiinkin elokuvan raakaleikkausversio Jukan studiohuoneessa. Biisi valmistui nopeasti ja kuulosti ekasta demosta lähtien itseltään. Oli mahtava tunne tavoittaa sellainen tekemisen ilo, ja se tuntui juuri oikealta lähtökohdalta uuden musiikin tekemiselle. 

Disco-musiikille ja 1990-luvun popille kunniaa estottomasti tekevä ”Nimimerkillä” käsittelee isoja teemoja hauskasti ja rohkaisevasti:

– Nimimerkillä-biisin sanoitus kertoo muurien ylittämisestä; itsensä ja koko muun maailman kohtaamisesta avoimesti. Se muistuttaa, ettei rohkeus tarkoita samaa kuin pelottomuus, vaan sitä että kohtaa pelkonsa ja tekee asiat niistä huolimatta. 

Biisin myötä itse artistikin on uuden ja jännittävän, ehkä pelottavankin, äärellä:

– Kyllä me punasteltiin biisiä kumpikin vuorollamme ja mietittiin, että voiko tällaista tehdä – se osoitti, että nyt ollaan aidosti mukavuusalueen ulkopuolella ja meille kummallekin uudella maaperällä. Jos Epun kaltaista rautaista ammattilaista jännittää ja hykerryttää, niin ollaan väkisinkin hyvän äärellä.

Iisa on arvostettu helsinkiläinen artisti ja yksi tämän hetken työllistetyimpiä lauluntekijöitä. Hänen kynästään ovat mm. lyriikat Kaija Koon megahitteihin ”Supernaiset” ja ”Ajoin koko yön”. Vuodesta 2013 soolouraansa Regina-yhtyeen jälkeen keskittynyt artisti on julkaissut kaksi ylistettyä albumia, ”Iisa” (2014) ja ”Kukaan ei ole kenenkään” (2015).

Kolmannen sooloalbuminsa 2018 julkaiseva Iisa aloitti syksyllä 2017 ”Mua ei pelasteta” -kiertueensa entistä rohkeamman ja aseistariisuvan avoimen materiaalinsa kanssa. Vankkaa livesuosiota nauttiva Iisa julkaisi vuoden 2017 aikana ”Nimimerkillä” ja ”Kun olit nuori” -sinkkumaistiaiset, joista on tullut välittömästi yleisön rakastamia keikkahittejä. Tulevan levyn kolmas singlelohkaisu ”Jos se sattuu” julkaistiin helmikuun 2018 loppupuolella.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Downloadable files

Promokuva by Viivi Huuska Promokuva by Viivi Huuska Promokuva by Viivi Huuska